Apr 29,2020

La Vie Wine_MUSE Design Awards 白金獎

 獲獎連結:https ://design.museaward.com/winner-info.php?id = 1587

 

La Vie Wine是一個基於會員資格的葡萄酒和烈酒社區,通過對舊的廢棄地下室內部進行振興而建立。

該地點的街道入口獨特,現代化的老式螺旋樓梯通向酒窖和休息室。

這個概念將經歷一段穿越時空的經歷,從台北的現代街道帶入另一個世界,在這個世界中,磚和灰漿是建築形式的要素,構成了品酒傳統和優雅氛圍。該空間提供品酒,招標,展示和個人收藏用的酒窖。

該項目位於一個廢棄的地下空間下,已經存在通往樓梯入口的樓梯,最初的用途是為附近餐館和小型商業空間提供大型倉庫。

靈感源於採用古代洞穴和城堡等建築風格的元素,創造了引人入勝的時光旅行體驗,

這次執行使建築師,設計師,圖形藝術家,電影佈景設計師,葡萄酒展示專家和畫家之間進行了多學科合作。

該項目一直以離散的方式運行,並將繼續維持這種運行模式。

該項目旨在成為亞洲最高檔,最豪華的品酒體驗之一,並將與業內其他知名品牌和產品發展更多的聯繫和合作。

 

La Vie Wine is a membership based wine and spirits community built through the revitalization of an old abandoned basement interior. The site has an unique entrance from the street, with a modern vintage spiral staircase leading down into the cellar and lounge. The concept stages an experience of traveling through time from the modern streets of Taipei into another world where brick and mortar is the essence of architectural forms to compose a setting of wine tasting heritage and elegance. The space provides wine tasting, bidding, showcasing, and a wine cellar for personal collections. The project is located under an abandoned underground space with an already existing staircase leading up to the street entrance. The original use was for a large warehouse for nearby restaurants and small commercial spaces. The inspiration originated from taking elements from ancient caves and castle like architectural features to create a dramatic time traveling experience. The execution resulted in a multidisciplinary collaboration between architects, designers, graphic artists, movie set designers, wine display specialists, and painters. The project has been operating under a discrete manner and will continue to sustain this operation model. The project aims to be one of the most upscale and luxurious wine tasting experiences in Asia and will develop more ties and collaboration with other well known brands and product in the industry.